Brian Armstrong legt uit waarom Coinbase Crypto Analytics software verkoopt aan de Amerikaanse overheid.

Coinbase oprichter en CEO Brian Armstrong zegt dat hij de lucht in wil gaan op de vraag waarom zijn bedrijf blokketen-analysesoftware verkoopt aan de Amerikaanse overheid.

In een reeks tweets zegt Armstrong dat de toonaangevende crypto-uitwisseling de ontwikkelingskosten van software moet terugverdienen, en hij gelooft dat het werken met de wetshandhaving de adoptie van cryptocurrency als geheel versterkt.

„Er is veel dat beter zou kunnen over de bestaande AML-wetten, en we hebben ze niet gemaakt – maar dat zijn de regels om een fiat aan crypto-uitwisseling legaal te laten werken.

In het begin begon Coinbase met het gebruik van een aantal van de bestaande blockchain analytics diensten die er zijn. Dit werkte goed, maar het probleem was dat we niet graag gegevens delen met derden als we het kunnen vermijden, en ze ondersteunden niet alle functies/ketens die we nodig hadden. Dus we realiseerden ons op een gegeven moment dat we deze mogelijkheid in huis moesten halen.

We deden dit via een acquisitie (die eerlijk gezegd niet zo goed ging, en we moesten een aantal teamleden uitfietsen). Maar we waren in staat om het team opnieuw op te bouwen, en deze functionaliteit in eigen huis op te zetten.

Het is duur om deze capaciteit op te bouwen, en we willen de kosten terugverdienen. Er is een bestaande markt voor blockchain analytics software, dus we verkopen het ook aan een handvol mensen. Het helpt ons ook om relaties op te bouwen met de wetshandhaving, wat belangrijk is voor de groei van crypto.

Vooral als je wilt dat er in de loop van de tijd meer fiat in de wereld naar crypto stroomt (zoals ik dat doe). Blockchain-analysesoftware is in wezen gewoon het compileren van openbaar beschikbare gegevens die al op de blokketen staan, en probeert deze te organiseren om ze bruikbaarder te maken“.

Volgens Armstrong is het overbruggen van de kloof tussen de opkomende wereld van crypto en de traditionele financiële en regelgevende ecosystemen een delicaat evenwicht, en het werken met het bestaande systeem is de beste weg vooruit.

„Of Coinbase nu wel of niet blokketen-analysesoftware verkoopt, transacties op publieke blokketen zijn nog steeds te traceren door een willekeurig aantal mensen daarbuiten. Wij (bij Coinbase) voelen ons vaak enigszins gevangen in het midden van deze – we onderhouden relaties met zowel de traditionele financiële wereld, als de nieuwe crypto-wereld, omdat we fungeren als een brug tussen de twee.

Deze groepen hebben soms een ander ethos, maar het is belangrijk dat we die brug slaan om de stroom van fiat en crypto draaiende te houden.

Dat is de enige manier om tot een echte crypto-to-crypto-economie te komen die allerlei nieuwe verbeteringen kan hebben (waaronder een betere financiële privacy)“.

Armstrong zegt dat crypto-gebruikers die op zoek zijn naar volledige privacy, moeten kijken naar de altcoin markt, waar munten zoals Monero en Zcash streven naar totale transactie-anonimiteit.

„Als mensen echte privacy willen, dan is dat waar privacymunten voor zijn. Ik ben een fan van privacy-munten omdat ik vind dat iedereen meer financiële privacy zou moeten hebben. Het zal vergelijkbaar zijn met hoe het internet in de loop van de tijd van HTTP naar HTTPS is verhuisd.“